2 nieuwe LEGO Ideas sets voor de review fase!! | 2TTOYS ✓ Official shop<br>

2 nieuwe LEGO Ideas sets voor de review fase!!

We kunnen je opnieuw kennis laten maken met twee nieuwe ontwerpen die 10.000 stemmen hebben verzameld op het LEGO Ideas-platform. De Rioolhelden en de Portal Gun wisten de Ideeëngemeenschap in de laatste week van 22 tot 28 april 2024 opnieuw te inspireren. De twee modellen kwalificeren zich als de 42e en 43e modelinzendingen voor de eerste beoordelingsfase in 2024. Terwijl de fanontwerpers nu moeten wachten op de beoordelingen van het LEGO Ideas Designer Team, laten we de twee ontwerpen eens nader bekijken!

Sewer Heros

Feiten over het ontwerp
Titel: Rioolhelden: Vechten tegen de Fatberg – Overuren
Fanontwerper: MOCingbird
Dagen: 316
Minifiguren: 8
Aantal onderdelen: 2.521
Afmetingen: B 27 x L 22 x H 27 cm
Afval dat niet in het riool thuishoort, zorgt voor rioolverstoppingen en plasticvervuiling in het afvalwater. Na verloop van tijd hopen voedseldeeltjes, vetten en allerlei ‘niet-doorspoelbare stoffen’ zich op in de riolen en beginnen grote klonten te vormen die zich uiteindelijk ontwikkelen tot monsterlijke vetbergen. De grootste fatbergs zijn ruim 100 meter lang en wegen ruim 100 ton.

Het Sewer Hereos-model laat zien wat er onder de straten van onze steden gebeurt. In het voorste deel van het model worden de kanaalwerkers getoond in hun zware missie: het schoonmaken van de grachten. Op de achterkant van het model is de vervuiling van de rioolbuizen van het huis te zien. De woning zelf is een gemengd woon-/bedrijfsgebouw, met op de begane grond een restaurant “Burgers & Fries” met keuken en daarboven een woonunit met keuken en badkamer. De kelder van de woning en de gracht bevinden zich in de “aarde”.

Het getoonde type zender is een zogenaamde “gemengde zender” die alleen in oudere steden te vinden is. Moderne gescheiden rioolstelsels transporteren regenwater en sanitair afvalwater gescheiden, waarbij alleen dit laatste naar een rioolwaterzuiveringsinstallatie wordt gevoerd. Toegankelijke riolen zoals afgebeeld in het model zijn zeldzaam. De bekendste rioleringen van dit type zijn bijvoorbeeld te vinden in grote Europese steden als Berlijn, Parijs, Londen of Wenen.

Het Sewer Heroes-model bevat ook de uitrusting van de arbeider: een krachtige machine voor het verwijderen van vetbergen - Jet/Vac Truck - die is uitgerust met hogedrukwaterstraalapparatuur en een krachtige vacuümpomp om de vetbergen te verwijderen. De verwijderde massa wordt later hergebruikt en omgezet in biobrandstof.

 

 

Het model haalde in 2022 de 3e reviewfase en werd helaas afgewezen. Ook de twee ontwerpen Basement & Sewer en The World of Civil Engineering, waarin MOCingbird infrastructuuronderwerpen behandelt, werden verworpen. Ik ben dan ook bang dat de rioolreinigers niet als LEGO Ideas set gerealiseerd zullen worden.

Portal Gun

Feiten over het ontwerp
Titel: Portal 2 Quantum Tunneling-apparaat. Het “Portaalgeweer”
Fanontwerper: Hood-Blaze
Dagen: 60
Minifiguren: 0
Aantal onderdelen: ca. 1.000
Dit model is gebaseerd op het Quantum Tunneling Device van Aperture Sciences, ook wel bekend als de Portal Gun, uit de videogame Half-Life. Met dit apparaat kan het personeel twee portalen plaatsen waar objecten en proefpersonen doorheen kunnen. Deze portalen kunnen alleen geplaatst worden op grote oppervlakken bedekt met een zogenaamde conversiegel, waardoor de portalen open kunnen gaan. Het portaalpistool is ook in staat objecten in zijn directe gezichtsveld te manipuleren door het object te verplaatsen waar het onderwerp maar wil.

Hoewel fans van de videogame Half-Life erg geïnteresseerd zijn in de portal gun, betwijfel ik of deze een kans krijgt. De Portal Gun haalde een jaar geleden de recensie en werd afgewezen. Videogames krijgen zelden de kans om gerealiseerd te worden en Half-Life is buiten de gamingscene waarschijnlijk niet voldoende bekend om als LEGO-set te verschijnen. Daarom denk ik dat de Portal Gun ook geen positieve feedback zal krijgen.

 

Terug naar blog